In de Media

K.I. SAMEN Belevingsdagen

Op 24 en 25 juni 2016 vindt u ons in de beursstraat van de K.I. SAMEN Belevingsdagen! We nodigen u als relatie graag uit om ons hier te bezoeken. Wij hebben hier 2 Stroverdelers (BT 3600) in werking. Het ki-station K.I. SAMEN opent voor de eerste keer haar deuren voor (zakelijk) publiek tijdens dit bijzondere event. Alles wat deze Belevingsdagen aan u gepresenteert wordt, ademt haar filosofie “De praktijk bewijst ‘t!”. Denk aan rondleidingen op hun melkveebedrijf, presentaties van minimaal vijf dochtergroepen, een dynamische beursstraat en parade met een twintigtal stieren! Bij het melkveebedrijf hebben wij een BT 6000 met breedverdeler en hijssysteem in werking. Het belooft een geweldig evenement te worden voor geïnteresseerde ondernemers uit Nederland en ver daarbuiten… Eén waar we u graag verwelkomen!

Instrooirobot voor stro en biobedding

V.D. Brink Techniek uit Harskamp heeft een instrooirobot ontwikkeld die volautomatisch stro en biobedding kan strooien. De combiverdeler zoekt zelf de mestscheider op, zet deze aan, weegt de gevraagde hoeveelheid biobedding af met lasertechnologie en strooit vervolgens de koeienboxen in. De machine, bevestigd aan een rail in de stal, is in te stellen via een tablet.

Vier rijen tegelijk

Bijzonder aan de combiverdeler is zijn grote capaciteit, aldus de leverancier. De instrooirobot kan in één keer vier rijen boxen instrooien, waardoor er minder banen in de stal nodig zijn. Het is mogelijk om per box verschillende strooibreedtes in te stellen of boxen over te slaan. Met de combiverdeler besparen agrariërs tot 35 procent op strokosten, stelt V.D. Brink. Daarnaast verdwijnen de arbeidskosten voor het instrooien van de stal. De combiverdeler is inmiddels in bedrijf bij twee agrarische bedrijven in Flevoland.

Gorinchem

De combiverdeler wordt samen met een andere innovatie, de stro-snijmachine, gepresenteerd tijdens de Rundvee Mechanisatie Vakdagen (17 tot 19 november 2015) in Gorinchem.

Open dag nieuwe vleeseendenstal mts. Hoekstra-Kooistra

Op vrijdag 4 november 2011 is er een open dag van de nieuwe vleeseendenstal van Mts. Hoekstra-Kooistra aan de Gariperwei 54, te Oudega. Deze nieuwe stal voor vleeseenden biedt plaats aan 11.000 eenden. In de stal wordt met één leeftijd gewerkt.
De stal is opgebouwd met prefab betonelementen in combinatie met sandwichpanelen. De inrichting bestaat uit drinklijnen, voerlijnen en inlaatventielen. Verlichting geschiedt door middel van hoge druk natriumlampen.
Daarnaast is er een automatische strooiverdeler, geschikt voor twee balen stro geinstalleerd. De stal is hoog gebouwd. Daardoor is er veel luchtinhoud, wat zorgt voor veel frisse lucht.

Oktober 2011 -Stroverdeler innoveert met hijssysteem en vernieuwde breedverdeler

HARSKAMP – V.D. Brink Techniek heeft haar stroverdeler doorontwikkeld met een hijssysteem en een vernieuwde breedverdeler. Het bedrijf uit Harskamp presenteert de innovaties tijdens de Landbouwvakbeurs, die van 12 tot 14 oktober plaatsvindt in de Brabanthallen in Den Bosch.
lees meer >>>>

9 april 2010 Landbouwleven - Van den Brink Techniek met stroverdeler actief op de Belgische markt

Gerda Bex uit Herk-de-Stad koos voor een hellingstal met stroverdeler.“Gemak schaadt niet en werk genoeg op boerderij”
Ook voor het instrooien werd naar het gebruiksgemak gekeken. Zelf met de riek instrooien zag Gerda niet zitten. Dus ging de keuze tussen een inblaassysteem of een stroverdeler aan een rail. Het werd het laatste. lees meer>>>>

8 December 2009 Makkelijk en efficiënt werken

Vader en zoon hebben beiden problemen met hun schouders, en zochten daarom naar mogelijkheden voor werkverlichting. „Met de stroverdeler en de stro-opslag boven de koeien zijn we dan ook erg gelukkig”, vertelt Geert van Hussel, terwijl hij met de afstandsbediening de stroverdeler van Van den Brink Techniek in Harskamp demonstreert. lees meer >>>>

November 2009

Van den Brink Techniek op Traktorpool.nl

21 Oktober 2009 - Boerderij editie Pluimveehouderij

Stroregen in de eendenstal

Op het eendenbedrijf van Marco van Veldhuisen is een verse laag stro belangrijk om de kwaliteit van de veren goed te houden. Elke dag laat een apparaat in de nok van de stal het daarom stro regenen. lees meer >>>>

November 2008 Ophetland.tv - Transitiekoeien in het stro

De gebroeders Engelen in Grashoek (L.) hebben koecomfort hoog in het vaandel. Slechts de helft van de gloednieuwe stal voor 500 tot 600 koeien heeft roosters, met rubber natuurlijk. De andere helft is een grote potstal. Het instrooien daarvan gaat automatisch.

7 Oktober 2008

Boerderij editie Rundveehouderij - MET een druk op de knop van de afstandsbediening zet Joost Boons de stroverdeler in beweging. Langzaam en met weinig geluid beweegt het apparaat zich voorwaarts. lees meer >>>>

Augustus 2008

Productnieuws in vakblad Geitenhouderij Stofvrij strooien met onderhoudsarme machine lees meer >>>>

Juni 2008

Persbericht NRM-vakbeurs lees meer >>>>

20 Juni 2008 Ede Stad

Van den Brink Techniek plaatst 's werelds grootste stroverdeler

HARSKAMP - Van den Brink Techniek in Harskamp gaat 's werelds grootste stroverdeler installeren bij het melkveebedrijf Engelen in Grashoek. De 7,5 meter lange stroverdeler verwerkt ronde balen met een diameter tot 180 cm en vierkante balen met een hoogte van 140 cm. lees meer >>>>

Juni 2007

EERSTE BREEDTEVERDELER VAN STRO STROOIT ZUINIG EN EGAAL

Plattelandpost Juni 2017 nr.5
lees meer >>>>